Friday, February 24, 2012

...і ніщєта

Дивний віскі випустила одна панамська компанія. Маючи якийсь офіс/склади у Шотландії, Глазго, вони отримали й повне право напій, розлитий в алюмінієві банки (!), гордо іменувати Scotch-ем - як спирти, дистильовані, витримані і розлиті у Шотландії (саме такі вимоги до терміну "скотч" ставляться регулятором галузі - Scotch Whisky Association, SWA)



Компактний продукт націлений на продажі передусім у США, як кажуть представники цієї панамської компанії (називається Scottish Spirits) - "ця банка - чудова нагода для трьох людей, які хочуть наміксувати собі коктейль з колою. Прийдеться до душі для людей, які хочуть провести час на свіжому повітрі - спортивних змаганнях, вечірках, відпочинку на природі, з палатками, на воді, в човні, басейні тощо - скрізь, де заборонена скляна тара".

Але найбільше мене розвеселила оцінка так званого віскі-гуру Джіма Маррея, автора щорічного альманаху "Біблія Віскі" - Whisky Bible, який днями провів дегустацію цього пійла - того, що single grain scotch whisky, оцінив у 82.5 бали зі ста можливих, і прокоментуваув, що дав би більше, аби виробник не додавав для забарвлення екстракту карамелі.

Обіцяють, що продукт з'явиться у магазинах США цього літа.


No comments:

Post a Comment