Sunday, May 27, 2012

Balvenie 12 Years Old Doublewood

The Balvenie 12 yo Doublewood
Speyside
1 L
43% vol


Доки ще залишилось трохи на денці 12-річки Балвені Даблвуд, занотую n/t. 

Назва Doublewood каже нам про подвійну витримку у різних типах діжок - основну частину терміну цей базовий Балвені зріє у традиційній дубовій діжці, а після цього ще кілька місяців довитримується у хересовій діжці. Насьогодні не така вже й рідкість, за великим рахунком. Але до діла - наливаю та переходжу до куштування.

Колір світлий бурштин
Ніс відразу, ще під час наливання відчуваються фрукти - свіжі яблука та сушені груші. Запихаю носа у стакан, чую дуб, мед, квіти, ваніль. Херес. Лак для меблів.
Смак свіжі фрукти, херес, мед. Солодке - бабусина випічка, вівсяне печиво, ваніль. 
Фініш нетривалий, фруктово-медовий

Загалом - хороший молт, можливо, занадто м'який. Та й кілька градусів міцності не завадили б. Хоча, може, він в мене просто видихався? Треба буде оновити враження свіжовідкритим. З іншого боку - згадана м'якість робить цей молт чудовим кандидатом для пригощання віскі-неофіта. Ну й жінкам сподобається. Думаю, непогано пасуватимуть до нього свіжі фрукти, мед, тверді сири.

80

У київському рітейлі

Goodwine - UAH 542 за 0,7л

Подаруночки
Приємний дріб'язок - зареєструвавшись на сайті thebalvenie.com, отримуєш таку собі книжечку з цупкого паперу - "кишенькова полиця віскі" - нотатник для дегустаційних записів. 

No comments:

Post a Comment