Friday, June 22, 2012

Four Roses (yellow label)

Four Roses
Bourbon
Kentucky
70 cl, 40% vol.


Сьогодні - другий пост про напій з написом Whiskey на етикетці, вперше це буде бурбон, і вперше ми мандруємо за межі старенької Європи. Four Roses - винокурня у Лоренсбургу, Кентуккі, США, заснована 1888 року. Легенда каже, що якось майбутній засновник винокурні, Пол Джонс-молодший, зустрів південну красуню і, вражений її вродою, зробив дівчині пропозицію. Вона ж відповіла, що якщо відповідь буде "так" - Пол про це дізнається, побачивши букетик троянд, приколотий до її сукні. Пол нервувався і чекав на появу красуні того вечора на балу... Ви вже здогадалися, що до розкішного плаття дівчина приколола букетик саме з чотирьох троянд?

Колір яблучний сік
Аромат деревообробний лак, ваніль, карамель, кориця, квіти. м'який і приємний, як на бурбони. легесенька кислинка
Смак солодкий, легкий. льодяники - півники на паличці. 
Фініш знову-таки, солодкий, легкий і приємний. дуже слабенько - фрукти. оскільки майже не відчутний алкоголь - навіть ледь чутні солоденькі свіжі фрукти виходять на передній план, після чого спокійно стихають.

79

Я пив не так багато бурбонів. Вірніше, зовсім мало, і переважно базові - як от жовтий Four Roses. Можу сказати, що цей один - напевно, найкращий з куштованих мною бурбонів. На жаль, інших розливів "чотирьох троянд" на наших широтах не зустрічав. Що ж - ще один привід перетнути кордон.

Ціна на Four Roses, Київ
Поляна UAH 272,30 (~EUR 27) за 0,7 л

No comments:

Post a Comment