Tuesday, June 5, 2012

inbox | whisky news

Фільм Кена Лоуча (Ken Loach) The Angel’s Share (Доля Ангелів - красивий термін, що позначає ту частину віскі, який випаровується під час визрівання у діжці) здобув приз жюрі Каннського фестивалю. Сюди новина потрапила через те, що зйомки відбувалися на території двох гуралень - Glengoyne та Deanston, окрім того - в ролі віскі-експерта засвітився Чарльз Маклін.


Для мене майже завжди цікаві новини з країн, які не є визнаними віскі-лідерами. Якраз дві такі новини будуть наступними, і перша стосується Уельсу, де винокурня Penderyn випустила лімітовану серію сингл молту, відзначивши таким чином перемогу національної команди з регбі у турнірі Великого Шолому, третьої від 2005 року. На пляшці - автограф тренера команди, Воррена Гетленда (Warren Gatland), та його гравців, а також турнірна таблиця Турніру Шести Націй. Придбати Penderyn Grand Slam 2012 Edition можна на самій гуральні або на її сайті.

Ну й дещо курйозна новина - новозеландські злодії, залізши до старої залізничної станції у місті Dunedin, схопили більше, ніж розраховували. Зараз там часто проходять дегустаційні сесії, тож крадії поцупили 120 пляшок старого новозеландського віскі (sic!) з місцевої (нині закритої) Willowbank Distillery, а також шість двадцятилітрових каністр. Каністри, щоправда, потім знайшли неушкодженими і навіть ненадпитими, а от пляшки з віскі вартістю від 300 новозеландських доларів шукають і донині.

No comments:

Post a Comment