Tuesday, April 10, 2012

Glenfiddich Snow Phoenix

Реліз не сказати, щоб свіжий (2010 рік), але за подачею досить симпатичний. До того ж, якраз на очі втрапила інформація, що 420 пляшок цього релізу будуть поставлені на російський ринок (рекомендована ціна - 6000 рублів, що становить приблизно 1500 гривень). На наш навряд чи щось дійде, думаю.


Цікавою є історія появи цього віскі. Взимку 2010 року на найвіддаленіших складах винокурні Glenfiddich під вагою снігу завалився дах, розтрощивши й діжки (а серед них були й дуже давні діжки) зі старим віскі - деякі лиш трохи, а інші геть ущент. Оскільки це сталося у вихідний день (а може, ще й під покровом ночі! - давайте трохи дофантазуємо), ніхто не постраждав, на щастя. Коли зробили фотографії, побачили дивне переплетення променів, що проходили крізь отвори розваленого даху - воно нагадувало птаха фенікс. Недовго думаючи, вміст уцілілих бочок скріпивши серце змішали (цим зайнявся особисто майстер солодіння Брайан Кінсман), і в результаті випустили лімітовану серію під назвою Snow Phoenix міцністю 47.6%.

До чого це я? Історії завжди продаються, й індустрія віскі це дуже добре знає. І чи не найкраще володіють мистецтвом розповісти історію William Grant and Sons: недаремно їхні молти є бестселлерами серед односолодових віскі, маючи при тому досить високу ціну (див. аналітику щодо пошуку філософського каменю справедливої ціни).

Завершу ж ці навколо-віскі розмови тим, що сам я цей віскі не куштував, але за оцінками незалежних любителів солодового напою Snow Phoenix отримав досить пристойні бали. В чому я, зрештою, майже не мав сумнівів, адже окрім вміння розповісти історію, вміння піднести і правильно подати свій напій, Glenfiddich'у не відмовиш і у володіні й фаховим мистецтвом - дистиляції, витримки і мар'яжу віскі.

No comments:

Post a Comment