Tuesday, May 22, 2012

Back from vacations - inbox/news

Повернувся з невеличкої "творчої відпустки", розгрібаю поштову скриню та rss-ки.
Власне, короткий огляд цікавинок у  прес-релізів та різних блогах.

http://scotchhobbyist.com/ описав свої відвідини винокурні Dalmore і дегустації з Річардом Петтерсоном - майстром купажу дистилерії. Цікаво написано, трохи фото з різними пляшечками, читати англійською

Відкриваються віскікурні в Ірландії (нехай зараз мова йде й про Північну Ірландію, але менше з тим) - не може не тішити! Країна, яка вважає себе батьківщиною віскі (вважають, що мистецтву дистиляції, як і багато чому іншому, ірландців навчив особисто Святий Патрик), сьогодні має всього чотири винокурні - соромно і сумно, надто якщо порівняти з сусідами-шотландцями, в яких сотня діючих тільки солодових винокурень. Але справи поліпшуються, і от в колишньому корпусі А тюрми Крамлін Роуд (Crumlin Road), Белфаст,  планується до відкриття нова винокурня компанії Belfast Distillery Company, яка наразі випускає віскі Danny Boy та Titanic (на фото).

Окрім того, Джек Тілінг (Jack Teeling), колишній керуючий директор Cooley Distillery, яка в січні була придбана американським гігантом Beam Inc.за 95 млн євро, планує відкрити власну віскі-компанію, що спеціалізуватиметься на витриманих преміум та суперпреміум ірландських віскі. Кілька років тому Тілінг придбав досить істотну кількість витриманих віскі, але наразі дистилерія Cooley, під яку це купувалося, за словами Джека, не має або бажання, або вільних коштів для того, щоб викупити в нього цю живу воду.

No comments:

Post a Comment